Tragedija u Australiji: Pokretna traka progutala 4 osobe

Četiri osobe su poginule u nesreći koja se dogodila u zabavnom parku "Drimvorld" u Australiji, najvećem u zemlji, saopštila je policija.

Izvor: B92

Utorak, 25.10.2016.

08:47

Tragedija u Australiji: Pokretna traka progutala 4 osobe
EPA/DAN PELED

Portparolka popularnog parka "Drimvorld" u gradu Gold Koust na istočnoj obali izjavila je da su dva muškarca i dve žene stradali za vreme brze vožnje splavom kroz vodeni kanal.

Kako prenose lokalni mediji, nesreću je izazvao mehanički kvar zbog kog su "dve osobe katapultirane" iz svojih sedišta na splavu, dok su dve "ostale zaglavljene".

Posetioci parka stari između 30 i 40 godina su najverovatnije stradali tako što su upali u veliku pokretnu traku na kraju vožnje.

Predstavnici hitne pomoći nisu želeli da kažu kako su stradale žrtve ove nesreće, ali je policija potvrdila da ih je "povredila pokretna traka".

Na kraju vožnje, u brzacima "Tander river rapidsa", velike okrugle splavove u koje staje šestoro ljudi mehanička traka izvlači na suvo.
EPA/DAN PELED
Na fotografijama i snimcima iz vazduha vidi se kako je jedan veliki splav sa šest sedišta prekriven i prevrnut na stranu.

Vožnja u ovim brzacima opisana je kao "umereno uzbudljiva porodična atrakcija", prilagođena deci starijoj od dve godine, uz pratnju roditelja. Oni koji se odluče na ovu vožnju "putuju kroz penušave brzake pored drugih atrakcija maksimalnom brzinom od 45 kilometara na čas".

“Drimvorld“ je najveći zabavni park u Australiji, a otvoren je 1986. godine. Posle nesreće je zatvoren.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: