Ostavka gradonačelnika Glogovca zbog ratnog zločina

Gradonačelnik Glogovca i predsednik ogranka DPK Nedžat Dermaku podneo je ostavku na mesto gradonačelnika i predsednika ogranka te partije u Glogovcu.

Izvor: Beta

Utorak, 25.10.2016.

19:00

Default images

Povod za podnošenje ostavke je jučerašnja presuda Apelacionog suda kojom je potvrđena presuda Osnovnog suda u Mitrovici kojom je osuđen na tri godine zatvora zbog krivičnog dela ratnog zločina nad albanskim civilima tokom avgusta i septembra 1998. godine.

"Deset osoba je kažnjeno zatvorom na osnovu izjave jednog svedoka prevaranta. Tražićemo odlaganje izvršenja presude do odluke Vrhovnog suda Kosova", rekao je Dermaku na konferenciji za novinare na kojoj je saopštio da je podneo ostavku.

Desetorica optuženih terete se da su u selu Likovce u avgustu i septembru 1998. godine napravili zatvor Oslobodilačke vojske Kosova u kojem su počinili ratne zločine nad civilima.

Apelacioni sud smanjio je kaznu jedino Sulejmanu Seljimiju sa osam na sedam godina zatvora.

Prema presudi, Isni Tači je osuđen na šest i po godina zatvora, Zećir Dermaku na šest, Jahir Dermaku na šest, a na po tri godine osuđeni su braća Agim Demaj, Driton Demaj, Baškim Demaj i Seljaman Demaj.

Brat gradonačelnika Glogovca Fadilj Demaku koji je poslanik Skupštine Kosova najavio je da će zbog presude Apelacionog suda podneti ostavku na funkciju poslanika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: