Dodik: Majkama Srebrenice kancelarija u zgradi opštine

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će Udruženju "Majke Srebrenice" ponuditi posebni kancelariju u zgradi opštine Srebrenica.

Izvor: B92

Utorak, 25.10.2016.

22:14

Dodik: Majkama Srebrenice kancelarija u zgradi opštine
Foto: Tanjug

Dodik je posle sastanka u Banjaluci sa ambasadorom Srbije u BiH Stanimirom Vukičevićem rekao da će se komemoracija u Potočarima održavati kao do sada, obećavši da će, ako bude potrebe, za to biti izdvojena posebna sredstva.

Predsednik RS je naveo da je sa srpskim ambasadorom posebno razgovarao o Srebrenici i da je zaključeno da novoizabrani načelnik te opštine Mladen Grujičić mora biti načelnik svih Srebreničana.

Dodik je još rekao da je "krajnje vreme da se uputi poziv pravosudnim institucijama kako bi se ispitali gde je nestao novac od donacija za Srebrenicu", jer se, kako je ocenio, učinak tih donacija ne može videti u Srebrenici, bez obzira o kojim naseljima se radi.

On je za zloupotrebe donacija optužio bošnjačku Stranku demokratske akcije (SDA).

Dodik je dalje ocenio da Sud i Tužilaštvo BiH vode politički proces protiv rukovodstva Republike Srpske, ponovivši da se neće pojaviti u Tužilaštvu BiH u Sarajevu kako bi dao izjavu kao osumnjičeni zbog održavanja referenduma o Danu RS, koji je prethodno zabranio Ustavni sud BiH.

"Referendum je reakcija na neuvažavanje stavova Republike Srpske i dokaz da postoje ljudi koji su spremni da vode politiku protiv interesa naroda u Republici Srpskoj, ne bojeći se bilo kakvih sankcija", rekao je Dodik.

On je upozorio da će se onemogućiti delovanje Suda i Tužilaštva BiH ako ne bude redefinisana pozicija ovih pravosudnih institucija.

Predsednik RS još je demantovao da je došlo do zahlađenja njegovih odnosa sa zvaničnim Beogradom, kazavši da je "u redovnoj komunikaciji s rukovodstvom Srbije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: