"Saznanja o pokušaju terorizma CG da dostavi NATO"

Ambasador SAD u NATO-u, Daglas Lut, očekuje od Crne Gore saznanja koja do sad ima vezana za pokušaj terorističkog napada na izborni dan, 16. oktobra.

Izvor: B92

Utorak, 25.10.2016.

14:37

Foto: Gettyimages

"Za sada nemam ni jedan nezavisan stav o incidentu koji pominjete. Mi smo veoma zainteresovani da o tome dobijemo zvanična saznanja od Crne Gore", kazao je Lut za TVCG.

Dodao je da nema ni zvanična saznanja da se Rusija mešala u predizbornu kampanju u Crnoj Gori, iako, kako poručuje, to ne bilo ništa novo.

"Nemam nezavisan stav ni na optužbe da se Rusija mešala u unutrašnjo-političke stvari Crne Gore. Crna Gora nije izlovan slučaj. Znate da je američka vlada saopštila da je Rusija hakovala sajt jedne od dve najvažnije političke partije u jeku predsedničke kampanje. Dakle, politički uticaj i mešanje Rusije nije ništa novo u Crnoj Gori, ni u Americi”", ocenio je Lut.

Komentarišući dalji put Crne Gore na putu ka članstvu u Alijansi, Lut kaže da je, prema njegovom mišljenju, zvanična Podgorica nikad posvećenija NATO i evropskim integracijama.

Poruka koju dobijamo iz Crne Gore jeste da je njena posvećenost integraciji u Alijansu, ali i EU, snažnija nego ikada, što je pokazao i izborni proces. To je državna odluka, ali mislim da rezultati izbora pokazuju da je vaša vlada, ali i nacija, odlučna da se proces nastavi, iako ima unutrašnjeg neslaganja”, dodao je Lut.

TV CG je najavila da će komentar prvog čoveka NATO-a Jensa Stoltenberga na ugrožavanje stabilnosti u Crnoj Gori pokušajem terorističkog napada dobiti na sutrašnjoj konferenciji za novinare u sedištu Alijanse.

U Crnoj Gori je noć uoči izbora uhašena grupa srpskih državljana na čelu sa penzionisanim generalom i bivšim šefom srpske Žandarmerije Branislavom Dikićem pod sumnjom da su nameravali da u izbornoj noći izazovu nerede i uhase premijera Mila Djukanovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: