Zukorlić najavio žalbu zbog univerziteta i akreditacija

Osnivač Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru Muamer Zukorlić izjavio je da će podneti žalbu zbog odbijanja akreditacije za 16 od 17 studijskih programa.

Izvor: Beta

Utorak, 25.10.2016.

18:33

Zukorlić najavio žalbu zbog univerziteta i akreditacija

Zukorlić je u saopštenju naveo da je odluka po kojoj Internacionalni univerzitet može da upisuje studente samo za engleski jezik "sprega korupcije, monopola i šovinizma" i najavio mogućnost da se "uprava Univerziteta ponovo obrati Upravnom sudu, gde je i do sada bilo razumevanja".

Prema njegovim rečima, glavni krivci što novopazarski Internacionalni univerzitet nije dobio akreditacije jesu doskorašnji rektor Državnog univerziteta u tom gradu Ćemal Dolićanin i predsednik Odbora za visoko obrazovanje SANU Dušan Teodorović, koji je ranije pokrenuo peticiju za opoziv Zukorlića sa funkcije predsednika Odbora za obrazovanje i nauku Skupštine Srbije.

"Drugostepeni Nacionalni savet za visoko obrazovanje ignoriše sve argumente iz žalbe i prosto prepisuje odluke Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta dok Savetom predsedava Ćemal Dolićanin, koji paralelno s funkcijom rektora Državnog univerziteta u Novom Pazaru donosi odluke o akreditaciji konkurentskog novopazarskog univerziteta", naveo je Zukorlić.

On navodi da je "jasno da grupa profesora oligarhijski drži visoko obrazovanje u svom posedu, ne dopuštajući bilo kome da formira kadrove mimo njihovog interesnog blagoslova".

Nacionalni savet za visoko obrazovanje jednoglasno je odbacio 16 žalbi Internacionalnog univerziteta iz Novog Pazara na odbijanje akreditacija navodeći da ta ustanova nema "dovoljno dobar nastavni kadar".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: