Biciklisti organizuju akciju čišćenja trotoara na Pančevcu

Beogradsko Udruženje "Ulice za bicikliste" pozvalo je gradjane da u utorak dodju na Pančevački most i očiste trotoar od nagomilane zemlje i otpada.

Izvor: Beta

Utorak, 25.10.2016.

00:12

Biciklisti organizuju akciju čišćenja trotoara na Pančevcu
Thinkstock

U saopštenju Udruženja navodi se da je trotoar na Pančevačkom most širi od jednog metra, ali da je zbog nemara nadležnih službi upotrebljiva svega polovina, jer je polovina trotoara prekrivena zemljom i travom.

Udruženje "Ulice za bicikliste" (https://www.facebook.com/groups/ulicezabicikliste/) objavilo je odgovor Direkcije za puteve Beograda da "ne poseduje nikakvu dokumentaciju" o trotoarima na Pančevačkom mostu jer nisu "predvidjeni prostornim, odnosno urbanističkim planom", pa proizilazi da trotoari zvanično ne postoje.

Sutra od 12 do 18 časova biće čišćen trotoar od početka uspona na most iz Krnjače, a Udruženje je pozvalo gradjane da "ponesu lopatu ili neki drugi zgodan alat i pomognu u ovoj društveno-korisnoj akciji".

Godinama se odlaže rekonstrukcija Pančevačkog mosta koji je pušten u saobraćaj pre sedam decenija, 7. novembra 1946. godine, i donedavno je bio jedina veza izmedju dve obale Dunava kod Beograda.

Aktivisti Udruženja su pre desetak dana sakupili kilogram srče sa biciklističke staze u novobeogradskom Bloku 30 i nekoliko kilograma peska i zemlje s trotoara Mosta preko Ade koji takodje nijedna gradska služba ne održava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: