Moskva: Novo primirje u Alepu nije na dnevnom redu

Novi "humanitarni prekid vatre" u sirijskom gradu Alepu, u kome su nastavljeni sukobi između sirijskih i pobunjeničkih snaga, nije na dnevnom redu.

Izvor: Beta/AFP

Ponedeljak, 24.10.2016.

12:40

Moskva: Novo primirje u Alepu nije na dnevnom redu
screenshot

To je izjavio zamenik ruskog ministra inostranih poslova Sergej Rjabkov.

"Pitanje novog humanitarnog prekida vatre nije na dnevnom redu", rekao je Rjabkov.

Prethodni trodnevni prekid vatre u Alepu, koji je istekao u subotu uveče, nije omogućio evakuisanje povređenih iz pobunjeničkih četvrti tog ključnog strateškog grada na severu Sirije.

Sirijske vladine snage uz podršku ruske avijacije pojačale su napade na pobunjenički deo Alepa od 22. septembra, zbog čega su predstavnici međunarodnih organizacija i svetski zvaničnici počeli da ih optužuju za ratne zločine.

U drugom po veličini sirijskom gradu, podeljenom na četvrti pod kontrolom vladinih i pobunjeničkih snaga, nalazi se trenutno oko 250.000 civila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: