"Nećemo priznati Kosovo i tako će biti sve dok..."

Bivša slovačka premijerka Iveta Radičova rekla je da će Slovačka istrajati na stavu da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 24.10.2016.

23:55

Default images
Getty Images

Ona je rekla da će taj stav opstati sve dok se ne postigne obostrano prihvatljivo rešenje za obe strane - Beograd i Prištinu.

Radičova je za Radio Slobodna Evropa rekla da bi Slovačka priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova ako Beograd i Priština postignu dogovor.

Upitana kako će Slovačka postupiti ako Srbija ostane pri stavu da nikad neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, ona je odgovorila da će ta zemlja sačekati ishod pregovora Beograda i Prištine.

"Ako postignu sporazum Slovačka će to prihvatiti", poručila je Radičova.

Kada je reč o evropskim integracijama balkanskih zemallja, bivša slovačka premijerka smatra da EU mora da im pomogne jer se suočavaju sa brojnim nedaćama, uključujući veliko siromaštvo, pre svega na Kosovu, ali i BiH.

"Moramo pomoći obnovi i izgradnji ekonomske infrastrukture. U suprotnom, građani tih zemalja će biti sve nezadovoljniji", smatra Radičova.

Prema njenim rečima, opada entuzijiazam stanovništva balkanskih zemalja za evropskim integracijama, jer ne vide opipljivo poboljsanje u svakodnevnom životu što, kako kaže, koriste populističke snage.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: