"Zeković nije smeo da objavi razgovor sa Dikićem"

Predsednik Advokatske komore CG Zdravko Begović kritikovao je predsednika Saveta za građansku kontrolu rada policije Aleksandra Sašu Zekovića.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 24.10.2016.

13:54

Foto: Tanjug

On je kritikovao Zekovića zbog objavljenog izveštaja o razgovoru s pritvorenim srpskim državljanima među kojima je i penzionisani general, bivši šef srpske Žandarmerije Bratislav Dikić.

Begović, naime, tvrdi da Zeković nije smeo da iznosi detalje razgovora s Dikićem.

Zeković je, kaže Begović, morao da poštuje zakon i nije smeo da iznosi detalje razgovora iz zatvora za Bratislavom Dikićem.

Begović je za podgorički portal Analitika rekao da je specijalni tužilac proglasio slučaj tajnim i da sada treba sačekati da li će Tužilaštvo reagovati i postaviti pitanje odgovornosti Zekovića.

On je dodao i da je moguće da Zeković nije obuhvaćen naredbom o tajnosti ,ali i podsetio na osnovno pravilo da "neznanje prava škodi".

"Ja se nikada ne bih usudio da iznosim detalje iz slučaja koji je označen kao tajan i kada na bilo koji način mogu ugroziti istragu", rekao je Begović.

Begović postavlja pitanje da li je Zeković autentično preneo razgovor s Dikićem.

U izvještaju o razgovoru sa 13 od 14 pritvorenih u zatvoru, predsednik Saveta za građansku kontrolu policije Aleksandar Saša Zeković navodi da mu je Bratislav Dikić rekao da su mu podmetnuli ključ i telefon kao i da je izbegao mogućnost da bude uhapšen u objektu u kojem je dopremljeno oružje.

Zeković je saopštio da niko od pritvorenih nije imao primedbe na tok saslušanja i postupanje policije u uniformi i zatvoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: