Delovi Niša bez grejanja; Rusi: Ovo je vanredna situacija

Kvarovi na toplovodu u Nišu se nastavljaju, a delovi centra grada zbog toga nemaju grejanje, pišu Južne vesti.

Izvor: Južne vesti

Ponedeljak, 24.10.2016.

17:33

Delovi Niša bez grejanja; Rusi: Ovo je vanredna situacija
Tanjug

Grad je dobio na korišćenje dva generatora od Srpsko-ruskog humanitarnog centra jer se, kako su naveli, ovaj incident smatra vanrednom situacijom.

Pre nekoliko dana se, prema rečima direktora Toplane Zorana Stojanovića, dogodilo curenje na toplovodu u centru grada, zbog čega su bili ugašeni kotlovi u toplani “Jug”.

Iako je tada kazao da će sve biti sanirano za najviše dan i po, kao i da će u delovima koji nisu pogođeni kvarom, biti grejanja čim se “podigne pritisak u kotlovima” za šta je, kako je pojasnio, potrebno svega nekoliko sati, radijatori u Rasadniku bili su hladni i danas.

Kako su saopštili iz Srpsko-ruskog humanitarnog centra, zbog toga što se nekoliko hiljada stanovnika u Nišu probudilo u hladnim stanovima, gradonačelnik Niša Darko Bulatović je sazvao vanredni sastanak i rukovodstvo Grada obratilo se Centru za pomoć. Zbog toga su, navode, odlučili da obezbede dva generatora za potrebe Grada.

“Za Niš se ovaj incident se smatra vanrednom situacijom. Za Centar je pružanje pomoći dobar odgovor na dobročinstvo i ugostiteljstvo Nišlija. Generatori su ranije bili dati na korišćenje različitim gradovima u Srbiji i susednim državama kao i ovom prilikom, i pomagali su građanima da prežive kritične trenutke vezane za nestanak struje”, saopštili su iz Centra.

Ipak, da li je u Nišu zaista vanredna situacija, nismo uspeli da saznamo od rukovodstva Toplane niti Grada. Predsednik Nadzornog odbora Toplane Zoran Pavlović, dao je prilično nejasno objašnjenje.

“Vanredna situacija je u smislu da se povećaju... malo bolje, da se saniraju... Sve da bi korisnici toplotne energije mogli da imaju grejanje. Druge nikakve vanredne situacije nema, dešavaju se curenja, ali to je neki kontuinuitet”, rekao je Pavlović.

Novinari Južnih vesti od petka pokušavaju da stupe u kontakt s direktorom Toplane, kako bismo saznali kakva je situacija s grejanjem u gradu i radi li toplana “Jug”. Međutim, Zoran Stojanović se ne javlja na telefon, a u Službi za odnose sa javnošću kažu da “niko osim direktora ne može da da informacije”.

Predsednik Nadzornog odbora je najavio sednicu Odbora za sutra u osam sati, kada će, dodao je, imati informacije o situaciji s grejanjem.

“Ja stvarno ne znam zašto se taj čovek ne javlja i ne daje prave informacije?”, pita Pavlović.

Za sada, jedine informacije su one koje su navedene na sajtu “Gradske toplane”, gde piše da je danas bilo kvarova u Prvomajskoj uliici, kao i u Milojka Lešjanina i okolnim ulicama. Ovi toplovodi, kako piše na sajtu, biće sanirani do kraja dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: