Insajder: Večeras počinje "Svetsko prvenstvo u prevari"

U prvoj epizodi novog serijala pod nazivom "Svetsko prvenstvo u prevari", Insajder otkriva šta se dešava kada se ugase reflektori na fudbalskim stadionima.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.10.2016.

09:36

Insajder: Večeras počinje

U prvoj epizodi novog serijala večeras od 21h na TV B92 Insajder otkriva kako su podmićivanje, reketiranje i pranje novca postali najvažnija fudbalska pravila igre.

Kako su se fudbalski funkcioneri konačno našli pod istragama? Šta je bilo potrebno da se kriminal koji traje decenijama osudi? Kako su ovo doživeli oni koji su mislili da su nedodirljivi?

Insajder je imao uvid u brojne sudske dokumente, iskaze svedoka saradnika i izjave o priznanju krivice, a svi oni ukazuju na to da su brojne kriminalne radnje bile dobro uhodana procedura funkcionisanja fudbalskih organizacija u svetu.

U prvoj epizodi o najvećim skandalima u svetskom fudbalu između ostalog govori Sep Blater, koji je bio prvi čovek najvažnije fudbalske organizacije FIFA punih 17 godina.. Novi serijal Insajdera na B92: "Svetsko prvenstvo u prevari", od 24. oktobra ponedeljkom od 21h na Televiziji B92.

Novinar i autor: Mirjana Jevtović

Urednik i autor: Brankica Stanković

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: