Tužilaštvo: Nema novih podatka u slučaju Savamala

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da i dalje traje predistražni postupak u slučaju Savamala, gde su nepoznate osobe pre šest meseci srušile objekte.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 24.10.2016.

13:07

Tužilaštvo: Nema novih podatka u slučaju Savamala
Foto: Tanjug, arhiva

Nema novih podataka u postupku "Savamala", rečeno je agenciji Beta u Tužilaštvu.

U noći između 24. i 25. aprila, osobe maskirane fantomkama bagerima su porušile objekte u Hercegovačkoj ulici, odmah pored gradilišta budućeg naselja "Beograd na vodi". Građani su te noći pozivali policiju i prijavljivali da ih te osobe maltretiraju, vezuju, ispituju i oduzimaju lične stvari, ali policija nije reagovala, već ih je upućivala na Komunalnu policiju.

Zaštitnik građana Saša Janković objavio je izveštaj o kontroli rada policije te noći, iz kojeg se vidi da je iz vrha policije službenicima naređeno da tako postupe, a načelnik Komunalne policije Nikola Ristić je u razgovoru s Jankovićem tvrdio da građani nisu pozivali Komunalnu policiju, iako se pokazalo suprotno.

Janković je utvrdio i da su organi i službe grada Beograda načinili propuste u pogledu zakonitosti preduzetih mera posle rušenja u Hercegovačkoj ulici.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić početkom juna rekao je da su najviši organ vlasti u Beogradu odgovorni za rušenje u Savamali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: