Umro direktor "Vikiliksa" i Asanžov mentor

Direktor "Vikiliksa" i mentor osnivača ovog sajta Džulijana Asanža Gevin Mekfejden umro je u 76. godini.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 23.10.2016.

13:49

Umro direktor
screenshot

To je objavio Centar za istraživačko novinarstvo čiji je Mekfejden bio osnivač.

U objavi na svojem Tviter nalogu ova organizacija nije navela uzrok smrti Mekfejdena.

Na istoj društvenoj mreži sa naloga Vikiliksa objavljeno je da je Mekfejden, pored toga što je bio mentor Asanžu, bio i "njegov najbliži prijatelj u Londonu", gde se osnivač Vikiliksa više od četiri godine krije u ekvadorskoj ambasadi od izručenja Švedskoj zbog optužbi seksualne prirode.

"Gevin Mekfejden, voljeni direktor 'Vikiliksa', sada koreće svoje pesnice i borbu ka Bogu. Udri ga, zauvek, Gevine. -JA", piše u postu "Vikiliksa" koji je potpisan Asanžovim inicijalima.

To bi trebalo da znači da je osnivač i dalje u kontaktu s ovim sajtom, bez obzira što već nedelju dana u ambasadi nema internet koji su mu isključile ekvadorske vlasti nakon objavljivanja hakovanih mejlova iz kampanje za predsedničke izbore u SAD demokratske kandidatkinje Hilari Klinton.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: