Tači: NATO je pre 17 godina vratio mir i red na Kosovo

Priština je spremna da dijalog sa Beogradom “podigne na novi nivo“, rekao je kosovski predsednik Hašim Tači na seminaru Parlamentarne skupštine NATO.

Izvor: B92

Nedelja, 23.10.2016.

20:12

Tači: NATO je pre 17 godina vratio mir i red na Kosovo
screenshot

“Spremni smo za istinski proces saradnje, na odnose prijateljstva i pomirenja. Nikada nismo imali bolje mogućnosti kao Kosovo, Srbija i region nego što ćemo imati predstojećih meseci da postavimo saradnju na sigurne osnove“, rekao je Tači, prenosi albanska agencija ATA.

On je u obraćanju na 93. seminaru “Rouz Rot“ PS NATO u Prištini takođe izjavio da je od suštinske važnosti da ne bude odlaganja u procesu integracije regiona u NATO-a i EU, jer, kako je rekao, postoje “druge ideologije, sa drugih kontinenata koje pokušavaju da prodru u region“.

“Oni su nestrpljivi da popune vakuum“ koji bi ostavio odlaganje u integraciji u EU i NATO, ocenio je Tači, koji je i ovom prilikom govorio o “srpskoj represiji i aparthejdu“ i tome kako je NATO pre 17 godina “vratio mir i red na Kosovo“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: