Mitropolit CPC: Beogradska patrijaršija je teroristička

Tužilaštvo bi trebalo da pokrene postupak protiv Beogradske patrijaršije "kao inspiratora svih zločina uperenih protiv suvereniteta i mira u Crnoj Gori".

Izvor: Tanjug

Nedelja, 23.10.2016.

20:21

Default images

To smatra mitropolit kanonski nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve (CPC), Mihailo.

"Podrivanje ustavnoga poretka u organizaciji velikosrpskih partija s ciljem da se zemlja dovede u kolonijalni položaj, i pokušaj da se izazove gradanski rat, nastavak je politike cetinjske filijale Beogradske patrijaršije s istim ciljevima, ali drugim sredstvima. Ta patrijaršija, i devedesetih godina i danas nije bila niti je crkva, nego teroristicka organizacija koja je delovala i deluje protiv Crne Gore po nalogu Beograda", tvrdi Mihailo, prenela je RTCG.

"U njoj i tada i danas služe popovi opasnih namera, koji su na vezi s aktuelnim ministrom unutrašnjih poslova Crne Gore. S ruke su im i kriminalne strukture koje su se udružile da bi poduprle velikosrpske interese i zemlju dovele do haosa", navedeno je u saopštenju.

U tom poslu, tvrdi on, Srbija i Srpska crkva se ponašaju kao sile koje ih nadahnjuju da ruše ustavni poredak.

"Revizionisticke težnje srpske vrhuške u pitanju ove zemlje su poslovične i zaklonjene su brigom za svoje sunarodnike. Nažalost, mi smo jedina zemlja u Evropi u kojoj takvi sede u skupštinskim klupama ili služe na oltarima crkava koje su gradili naši preci, umesto da budu predmet krivičnog gonjenja za najteže oblike krivicnih đela. Zato bi državni tužilac trebao da pokrene postupak i protiv Beogradske patrijaršije kao inspiratora svih zločina uperenih protivu suvereniteta i mira u zemlji", saopštio je mitropolit kanonski nepriznate CPC.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: