Banjaluka: Govedarica predsednik SDS

Skupština Srpske demokratske stranke (SDS) u Banjaluci izabrala je na vanrednoj sednici Vukotu Govedaricu za novog predsednika stranke.

Izvor: B92

Nedelja, 23.10.2016.

16:18

Default images

Za izbor Govedarice glasalo je 348 članova Skupštine, od 355 prisutnih članova.

Govedaricu su na tu funkciju predložili Predsedništvo i Glavni odbor SDS, pošto se dosadašnji lider stranke Mladen Bosić povukao sa te pozicije, zbog loših rezultata SDS-a na lokalnim izborima 2. oktobra.

Kandidati za novog predsednika SDS-a bili su i Milan Miličević i Rado Savić, ali su oni odbili kandidature, pošto su na lokalnim izborima ponovo izabrani za načelnike Teslića i Lopara.

Vukota Govedarica bio je jedan od potpredsednika SDS-a i šef poslaničkog kluba te stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Govedarica je rođen 1976. godine u Gacku, a Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja završio je u Novom Sadu 2000. godine. Član SDS-a je od 1999. godine. Bio je predsednik Omladine SDS-a, a u poslednjih pet godina je bio potpredsednik stranke.

Od 2008. godine do danas Govedarica je tri puta dobijao mandat poslanika u Narodnoj skupštini RS. Oženjen je i otac je dvoje dece.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: