"Opozicija CG neće bojkotovati konstituisanje Skupštine"

Opozicija u Crnoj Gori neće bojkotovati konstituisanje Skupštine iako ne priznaje rezultate izbora, objavio je deo podgoričke štampe.

Izvor: B92

Subota, 22.10.2016.

10:59

Default images
Foto: Thinkstock

Prema pisanju Pobjede, koja se poziva na više izvora iz opozicije, poziv za formiranje vlade upućen manjinskim partijama "podrazumeva poštovanje osvojenih mandata na izborima 16. oktobra, pa je javno osporavanje rezultata samo neka vrsta političkog gesta".

Koalicija "Ključ", Demokratski front (DF), Demokrate i Socijaldemokratska partija (SDP) osporavaju rezultate izbora, jer smatraju da je hapšenje grupe državljana Srbije noć uoči izbora "kreiralo atmosferu državnog udara" za šta optužuju "centre vlasti".

Opozicija je zajedno osvojila 39 od 81 mandata u Skupštini i pozvala je manjine na razgovore o formiranju vlade.

Zamenik predsednika Nove srpske demokratije (NOVA) Slaven Radunović u izjavi za ruski "Sputnjik" rekao je da ako bi opozicija "tvrdoglavo insitirala na tome da ne dozvoli formiranje čak ni manjinske vlade, to bi značilo da bi i nove izbore, sve i da uspe da ih izbori, organizovala vlada Mila Đukanovića, verovatno opet na isti način".

"Prema tome, s obzirom na naš cilj, prvo, i apsolutno najvažnije je u Crnoj Gori detronizovati Mila Đukanovića", kazao je Radunović.

Čelnici koalicije "Ključ" Miodrag Lekić, Srđan Milić i Žarko Rakčević su u ovonedeljnom razgovoru sa Anđelinom Ajhorst, direktorkom evropske službe za Evropu, Balkan u Tursku, istakli da je konstituisanje Skupštine uz političku stabilnost "temelj za demokratsku Crnu Goru i vladavinu prava", prenosi Pobjeda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: