"Novinari, haško bratstvo, Zemunci... Svi odvlače Srbiju"

Liberalno demokratska partija ocenila je da su izbori u Hrvatskoj, BiH i Crnoj Gori poslužili kao tačka okupljanja nacionalističkim krugovima u Srbiji.

Izvor: B92

Subota, 22.10.2016.

14:38

Kako navode, oni su želeli da političkim delovanjem poslali poruku da su spremni da u svakom trenutku našu zemlju "ponovo uzmu za taoce svoje pogubne politike".

"Tabloidni novinari, advokati zločinačkog udruženja, dopisni članovi i zaštitnici haških bratstava, zemunskog i svih drugih klanova, opet su na istom zadatku i imaju samo jedan cilj - da Srbiju odvuku sa evropskog koloseka, jer samo tako oni mogu politički preživeti i uticati na društvo kao prethodne tri decenije", navodi se u saopštenju LDP.

U LDP smatraju da su izbori u Hrvatskoj, BiH i Crnoj Gori poslužili kao tačka okupljanja svih "članova zločinačkog udruženja", i pokazali njihovu želju da se svim vrstama uticaja naruši regionalna stabilnost i uspori proces pristupanja Srbije EU.

"Kraj kampanje u Crnoj Gori, rezultati izbora i većinska podrška ideji da ta država ide u NATO i EU, bili su signal da iz tih krugova krene lavina uvreda i pretnji koji imaju isti rukopis i potpis", stoji u saopštenju.

LDP je pozvala vlast u Srbiji, da politika koja u svom fokusu ima proces promena u društvu, težnju za čvršćim vezama sa zapadnim svetom, članstvo u EU, proces regionalne stabilnosti i mira, poštovanje različitosti i povećanje sveukupnih sloboda, bude ubrzana i da se na taj način konačno porazi "politika zločina, čije se žrtve još prebrojavaju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: