Ristić napustio DSS: Ovo nije onaj DSS

Bivši potpredsednik DSS Slaviša Ristić saopštio je da "sa ogorčenjem i gađenjem neopozivo istupa iz članstva u Demokratskoj stranci Srbije".

Izvor: B92

Subota, 22.10.2016.

14:02

Ristić napustio DSS: Ovo nije onaj DSS

"Istupam iz članstva, ali ne iz one Demokratske stranke Srbije sa kojom sam 24 godine delio dobro i zlo, već iz onoga u šta se ova, nekada ugledna i dostojanstvena stranka u međuvremenu pretvorila", napisao je u otvorenom pismu Ristić koji je nekada bio i predsednik Opštine Zubin Potok.

Ristić je naveo da nije iznenađen "sramnom odlukom lažnog Predsedništva DSS" da iz stranke isključi šeficu poslaničkog kluba u Skupštini Srbije i dojučerašnju predsednicu stranke Sande Rašković Ivić "koja je u teškim okolnostima uspela da stranku podigne iz mrtvih i vrati u parlament".

"Svako ko je prisustvovao poslednjoj sednici Glavnog odbora DSS i video na šta je sve razularena rulja SNS poslušnika spremna radi preuzimanja vlasti u onome što je nekada bila DSS, nije mogao imati mnogo iluzija i dileme u kom se pravcu stvari kreću", naveo je Ristić.

Ristić je dodao da razlog njegove ostavke leži u dubokom neslaganju s politikom koju je najavio novi potpredsednik i kandidat za lidera DSS Miloš Jovanović.

"To je politika minimalnog zameranja režimu, tihe kolaboracije i glumljenja konstruktivne opozicije", naveo je Ristić i dodao da je shvatio da slogan DSS više nije "Kosovo je srce Srbije", jer su u centar stavljeni Voždovac, Vračar i "podela plena" u nekoliko opština.

Prema njegovim rečima, sada se nameće pitanje "ima li bilo kakvog posla sa onima koji već četiri godine izdaju Kosovo i Metohiju, upropašćuju državu i uništavaju nam stranku" i čije "stranačke kolege i saborci ovde na Kosmetu, njemu i njegovom stranačkom kolegi Marku Jakšiću pale automobil, pucaju rafalom po kući i ubacuju bombu u dvorište".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: