"Na Jarinju i Merdaru maltretirana srpska deca"

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju se oglasila saopštenjem posle blokade administrativnih prelaza ka južnoj srpskoj pokrajini.

Izvor: B92

Petak, 21.10.2016.

18:55

Tanjug

Kako se navodi, Kancelarija najoštrije osuđuje maltretiranje kojem su, zbog samovolje predstavnika prištinskih vlasti, bila izložena srpska deca na administrativnim prelazima Jarinje i Merdare, kao i na graničnom prelazu Đeneral Janković.

“Beskrupuloznost Prištine danas je prelila punu času jasnom porukom da su Srbi i njihova deca uskraćeni za elementarna ljudska prava, kao što je pravo na slobodu kretanja. Oni koji maltretiraju decu ne zaslužuju ništa osim gnušanja i prezira. Frustriranjem, prepadanjem i pokušajem zatvaranja srpske dece u rezervat ne doprinosi se stvaranju međunacionalnog poverenja, a današnji besramni čin pokazuje da neki nasilnici u Prištini to zapravo i ne žele“, ističe se u saopštenju.

Prethodno su "Večernje novosti "objavile da kosovska policija u petak po podne nije dozvolila srpskim auto-prevoznicima da pređu administrativni prelaz Merdare.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: