RS: Zakon u Skupštini; Dodik: Ako nam EU uvede sankcije...

Vlada Republike Srpske je na posebnoj sednici utvrdila i po hitnom postupku u Narodnu skupštinu uputila Predlog zakona o Danu Republike Srpske.

Izvor: B92

Petak, 21.10.2016.

20:25

RS: Zakon u Skupštini; Dodik: Ako nam EU uvede sankcije...
Tanjug

Prema Predlogu ovog zakona, Dan Republike bi se obeležavao i praznovao 9. januara, kao sekularni praznik.

Predsednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović na zahtev Vlade sazvao je hitnu sednicu Kolegijuma za ponedeljak, 24. oktobra, prenosi RTRS.

Predsednik Milorad Dodik rekao je da Zakon predstavlja izraženu volju naroda preko Narodne skupštine, koja je donela odluku o formiranju Republike Srpske 9. januara, i referenduma kojim je rečeno šta narod hoće.

Dodik je rekao da ne očekuje mogućnost usvajanja rezolucije o osudi referenduma u Evropskom parlamentu, niti bilo kakve teške ocene u Izveštaju o napretku BiH.

"Ako Evropska unija uvede sankcije prema nama, Republika Srpska će izaći iz dogovora o sprovođenju Reformske agende. Bilo bi besmisleno da Republika Srpske bude partner EU na sprovođenju reformi, a da je se istovremeno sankcioniše", naglasio je Dodik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: