Vujanović očekuje fer suđenje osumnjičenima za terorizam

Očekujem da će pravosudni organi u Crnoj Gori obezbediti fer suđenje osobama koje su osumnjičene za stvaranje kriminalne organizacije za terorizam u pokušaju.

Izvor: B92

Petak, 21.10.2016.

14:14

Vujanović očekuje fer suđenje osumnjičenima za terorizam
Foto: Thinkstock

To je izjavio predsednik crnogorske države Filip Vujanović.

On je rekao da se nada da će se na suđenju otkriti činjenice za koje, prema rečima glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, postoje dokazi.

"Ja sam siguran da će pravosudni organi tom predmetu dati puni priroritet, da će se ažurno tretirati u daljem postupku, da će se dati, što je specijalni tužilac rekao, najšira mogućnost i sva prava dobrani i da ćemo u fer suđenju doći do utvrđenja činjenica za koje je specijalni tužilac rekao da su potkrepljeni jasnim dokazima", kazao je Vujanović.

On je za RTCG rekao da želi da iskaže poštovanje Katniću, koji je pokazao punu posvećenost poslu i potrebi da Crna Gora bude stabilna država, i da se sačuvaju životi građana.

"I koji je očigledno najneposrednije rukovodio celom akcijom uz maksimalni angažman svih službi bezbednosti, od policije do ANB-a", rekao je Vujanović.

S druge strane, DF je ranije danas održao hitnu sednicu Predsedništva sa koje je saopštio da Katnić podnese ostavku ili da bude hitno smenjen i procesuiran zbog izjava da je hapšenje grupe terorista uoči izbora u Crnoj Gori sprečeno krvoproliće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: