Vučić: Hvala Namibiji na stavu o Kosovu

Premijer Aleksandar Vučić sastao se sa potpredsednicom vlade i ministarku za međunarodne odnose i saradnju Republike Namibije Netumbu Nandi-Ndaitve.

Izvor: B92

Petak, 21.10.2016.

11:32

Vučić: Hvala Namibiji na stavu o Kosovu
Foto: Tanjug

Vučić je tom prilikom izjavio da Srbija želi da sa afričkim zemljama ima čvršće veze, pre svega u oblasti ekonomije.

Izrazivši zadovoljstvo zbog posete namibijske delegacije, premijer je konstatovao da, iako su politički odnosi dveju zemalja dobri, ne prati ih odgovarajući nivo privredne saradnje i trgovinske razmene.

On je predložio da se uspostavi saradnja privrednih komora Srbije i Namibije, kako bi privrednici imali više mogućnosti za kontakte i razmenu informacija.

Premijer Vučić je naglasio da bi za jačanje ekonomske saradnje od najveće koristi bilo i završiti proceduru potpisivanja međudržavnog sporazuma o izbegavanju dvostrukog oporezivanja, kao i sporazuma o podsticaju i zaštiti investicija.

Srpski premijer je zahvalio potpredsednici Vlade Namibije na principijelnom stavu o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, kao i na glasu protiv članstva Kosova u Unesko.

Potpredsednica vlade i ministarka za međunarodne odnose i saradnju Namibije Nandi-Ndaitve istakla je da njena zemlja ceni prijateljstvo i dobre odnose koje ima sa Srbijom, kao i da namibijska vlada nastavlja da podržava postizanje rešenja za Kosovo kroz dijalog Beograda i Prištine.

Ona je takođe pozvala srpske privrednike da pokažu veće interesovanje za kontakte sa kolegama iz Namibije i povećaju ekonomsku saradnju, posebno u oblastima poljoprivrede, rudarstva i izgradnje infrastrukturnih projekata, kao i za uspostavljanje proizvodnih kapaciteta u Namibiji.

Namibijska zvaničnica najavila je posetu predsednika Hagea Gejngoba Srbiji, jer je želja Namibije da uspostavi čvrste partnerske odnose sa Srbijom, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: