Avion sa humanitarnom pomoći iz Niša poleteo za Alep

S niškog aerodroma Car Konstantin avion “iljušin-26“ poneo je humanitarnu pomoć Srbije za sirijski grad Alep, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 20.10.2016.

18:42

Avion sa humanitarnom pomoći iz Niša poleteo za Alep
Foto: Gettyimages

U donaciji Srbije nalazi se hrana (brašno, šećer, ulje...), odeća i obuća, lekovi i vreće za spavanje.

Utovaru humanitarne pomoći i ispraćaju aviona prisustvovali su državni sekretar Ministarstva odbrane Nenad Nerić i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin.

Čepurin je rekao da je humanitarna akcija Srbije isključivo namenjena za pomoć Sirijcima koji stradaju od terorističkih pretnji i terorističke ofanzive i istakao da ona nije uperena ni protiv koga.
"
To je pomoć za sirijsku decu, sirijsko civilno stanovništvo, kome je pomoć vrlo potrebna upravo sada. Humanitarna akcija je smišljena i ostvaruje se u okviru međunarodnog prava i u sklopu napora koji se preduzimaju od strane OUN", naglasio je ruski ambasador.

Čepurin je rekao da je posmatrao kako je na human i prijateljski način Srbija primala izbeglice koji su dolazili sa Bliskog istoka, a da i ova akcija pokazuje dobru, veliku dušu i plemenitost srpskog naroda.

"Sirijski narod trebalo bi da kaže veliko hvala srpskom narodu koji je prosledio ovu pomoć, a svaki Srbin trebalo bi da oseti ponos da je pomogao nekom u velikoj nesta ići i patnji. Verujem da će humanitarna pomoć biti efikasno i bezbedno dopremljena do Alepa i uručena svima kojima je namenjena", zaključio je ambasador.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: