Umrla Milka Canić

Posle duge i teške bolesti preminula je Milka Canić, dugogodišnji supervizor popularnog kviza "Slagalica".

Izvor: B92, RTS

Sreda, 19.10.2016.

17:49

Umrla Milka Canić
screenshot

Mesto i vreme sahrane biće naknadno objavljeni, javlja RTS.

Rođena je 18. jula 1944. godine. Diplomirala je na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Od 2002. je supervizor u kvizu "Slagalica" i autor je brojnih udžbenika. Milka Canić radila je kao profesorka srpsko-hrvatskog jezika u Prištinskoj gimnaziji, zatim u Vojnoj gimnaziji u Beogradu, kao i u XV beogradskoj gimnaziji, a od tada i kao lektor.

Posebne simpatije javnosti pobrala je kratkim nastupima u pomenutom kvizu, gde je u jednom periodu, osim neizostavnog pozdrava "Dobro veče", s gledaocima delila i mudre misli i opažanja.

Iako se nije često pojavljivala u medijima, Milka je pre nekoliko godina govorila za RTV "Vojvodina" o tome kako je došlo do toga da se jedno obično “dobro veče“ toliko popularizuje i postane njen zaštitni znak.

Olivera Kovačević, urednica Zabavnog programa RTS-a, u izjavi za "Blic", kazala je:

"Milka Canić je do poslednjeg dana, iako bolesna, radila kao stručni konsultant Slagalice. Prema svima nama koji smo joj bili kolege bila je predusretljiva, dobra i uvek na usluzi. Ona je jedna od poslednjih bardova Televizije Beograd koja je svoje znanje, svoju stručnost i svoj veliki rad ugradila u temelje RTS-a. Svi ćemo se Milke sećati kao velikog čoveka i divne žene" poručila je Olivera Kovačević.

Povodom smrti Milke Canić mnogi su se oglasili na društvenim mrežama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: