UN traži mir u Alepu na samo 48h

Portparol UN Stefan Dižarik izjavio je da uprkos planiranoj "humanitanoj pauzi" u bombardovanju Alepa, UN nedostaje vremena i dovoljno bezbednosnih garancija.

Izvor: B92

Utorak, 18.10.2016.

23:49

UN traži mir u Alepu na samo 48h
Foto: GettyImages

Kako navode, to nije dovoljno za početak dostavljanja humanitarne pomoći u tom podeljenom gradu u Siriji.

Moskva je prethodno najavila osmočasovnu "humanitarnu pauzu" u četvrtak, 20. oktobra, kako bi omogućila civilima i pobunjenicima da bezbedno napuste Alep.

Dižarik je rekao da je humanitarnim radnicima potrebna pauza od najmanje 48 sati da bi UN poslale konvoje humanitarne pomoći u to područje.

"UN i njeni partneri bile su i još su spremne da sprovedu hitnu medicinsku evakuaciju, pruže hitnu spasilačku pomoć kada se obezbede sve bezbednosne garancije", rekao je Dižarik.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je prethodno da su ruska i sirijska vojska obustavile danas vazdušne napade u Alepu, na severu Sirije.

Prema njegovim rečima, raniji prekid vatre koji je bio najavljen za četvrtak stupio je na snagu danas jer je neophodno sve pripremiti za "humanitarnu pauzu" predviđenu za odlazak civila iz grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: