Norveška: Snimljen ruski nosač aviona, ide ka Mediteranu

Norveška vojska objavila je da je snimila rusku flotu, uključujući nosač aviona, koji su primećeni uz norvešku obalu na putu za istočni Mediteran.

Izvor: Tanjug

Utorak, 18.10.2016.

23:13

Norveška: Snimljen ruski nosač aviona, ide ka Mediteranu
Foto: GettyImages

Nosač Admiral Kuznjecov, stacioniran u Severomorsku u Barentsovom moru i sedam brodova u njegovoj pratnji, snimljeni su u ponedeljak u međunarodnim vodama oko Norveške, saopštila je portparolka vojske Elizabet Eikeland, preneo je AFP.

"Dobili smo informacije da se kreću prema Sredozemlju", rekla je ona.

Rusija je u subotu objavila da će nosač aviona Admiral Kuznjecov ojačati rusko vojno prisustvo u istočnom Mediteranu gde ruske snage učestvuju u ratu u Siriji.

Nosač aviona "Admiral Kuznjecov" iz ruske Severne flote isplovio je na dugi put ka Sredozemlju, saopštila je u subotu pres služba te flote.

Za to vreme britanski mediji ističu da će na putu ka obali Sirije to plovilo proći kroz Lamanš.

U saopštenju Severne flote se navodi da će u pratnji "Admirala Kuznjecova" ploviti raketna krstarica "Petar Veliki", veliki protivpodmornički brodovi "Severnomorsk" i "Vice-Admiral Kulakov", kao i druga plovila za podršku, prenela je agencija Tass.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: