"Novosti": "Škaljarci" naručili likvidaciju vođe navijača?

Ubistvo vođe navijača Aleksandra Stankovića organizovali su, kako sumnjaju istražni organi, pripadnici "škaljarskog klana" iz Kotora, saznaju "Večernje novosti"

Izvor: Veèernje novosti

Utorak, 18.10.2016.

10:36

Default images
Foto: Freeimages.com

Privedeno je nekoliko njihovih saradnika, koji su posle ispitivanja pušteni. Pod prismotrom je i mesto njihovog okupljanja na Novom Beogradu, dodaje beogradski list.

Bez obzira na to što je pušten bez krivične prijave, pod policijskom prismotrom je i dalje B. V., pripadnik grupe pljačkaša, bivših "pink pantera". On je nedavno izašao iz zatvora, gde je "ležao" zbog nedozvoljenog držanja oružja.

On je suvlasnik sportskog kluba, koji je u neposrednoj blizini mesta zločina. Operativni podaci kazuju da je bio nedaleko od ugla Bačvanske i Ulice gospodara Vučića u momentu kada je došlo do oružanog napada na Stankovića. Neki od svedoka su ispričali da su se neposredno pre rafala čuli zvižduci pištaljke, kao da je neko dao znak za otvaranje paljbe, navodi list.

"B. V., međutim, tvrdi da je bio u svojoj kući u vreme Stankovićeve likvidacije . To potvrđuju i listinzi njegovih mobilnih telefona, odnosno mobilni aparati koji su locirani na adresi na kojoj stanuje. Ali, to ne mora ništa da znači. Mogao je telefone da ostavi kod kuće, a on da izađe. I dalje je pod obradom. Sumnjamo da je povezan sa crnogorskim krupnim kriminalcima, koji iz Beograda vode svoje poslove. Sve to sada proveravamo", navodi izvor "Novosti".

Najnovija saznanja govore da su na Stankovića pucala dvojica napadača iz "kalašnjikova". Gotovo svi meci su koncentrisani u glavu, vrat i donji deo grudi. Pucano je sa rastojanja do šest metara, a takvu preciznost mogu da postignu samo profesionalci. Napadači su bili sakriveni u žbunju. Kada su začuli zvižduk pištaljke, istrčali su i zapucali. Taj, koji je dunuo u pištaljku, posmatrao je kretanje Stankovića sve vreme, pišpe list.

"Postoje određene informacije da su pucači iz Bosne i Hercegovine, a da su ih angažovali "škaljarci". Logistika je napravljena u Beogradu. Nije tačno da su zapalili automobil posle zločina. Takođe, pobegli su "audijem", a ne BMV-om kako se u prvi mah pretpostavljalo. Neko je namerno širio dezinformacije", dodaje izvor beogradskog dnevnika..

Ubice su vođu navijača Partizana sačekale da im priđe na nekoliko metara. Likvidiran je u svom automobilu "audiju A 6". Nije ga spasao ni pancir koji je imao na sebi. Napadači su tačno znali gde da gađaju. U napadu na njega teško je povređen njegov prijatelj Milorad Đurić, zatvorski čuvar u Centralnom zatvoru u Beogradu. On je bio na godišnjem odmoru i najavio je da će dati otkaz, navode "Novosti".

Đurića, koji je video ceo napad, čuvaju policajci u Urgentnom centru gde se oporavlja od povreda. On je gotovo iskrvario jer mu je jedan od metaka iz "kalašnjikova" skoro presekao arteriju.

Policija još pokušava da odgonetne motiv surovog ubistva vođe navijača. Neke indicije govore da je njegova smrt upozorenje nekim ljudima i da nije reč o najobičnijim kriminalnim obračunima, pišu "Novosti". Podsetimo, Stanković je ubijen u četvrtak uveče u pucnjavi na raskrsnici Bačvanske i Ulice gospodara Vučića u okršaju koji je ministar policije Nebojša Stefanović nazvao „rat mafije“.

Košarkaši Partizana izašli su juče na zagrevanje pred meč sa Olimpijom u majicama s likom ubijenog Stankovića, dan nakon što su isto uradili fudbaleri crno-belih, a na majicama je, uz lik Stankovića, pisalo "Dobro pamtim sve".

Inače, tenzija je bilo na utakmici između Partizana i Olimpije u nedelju uveče, koja je počela minutom ćutanja zbog ubijenog vođe navijača Partizana

Deo hale je zviždao kratko za to vreme, da bi deo „Grobara“ krenuo ka tom delu tribine kako bi se obračunali, navijači su odatle počeli da beže, ali nije bilo nereda, da bi se potom skandiralo ubijenom navijaču. Jedno vreme je taj deo tribina bio prazan, da bi se pristalice Partizana potom vratile.

Aleksandar Stanković poslednjih godina postao je jedan od najmoćnijih navijača u Srbiji. Na Partizanov jug pre pet godina prešao je sa Zvezdinog severa, te postao vođa navijačke grupe "Janičari" u kojoj je bilo dosta "preletača", navode mediji.

Stanković je uhapšen sa još sedmoricom 6. marta 2006, kada je označen kao vođa dilera droge u beogradskom naselju Medaković.

Presudom Višeg suda u Beogradu od 20. decembra 2011, koja je postala pravosnažna odlukom Apelacionog suda od 6. februara 2013, Stanković je proglašen krivim i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od pet godina i 10 meseci. Presuđeno mu je i da plati 50.000 dinara.

Presuda je postala izvršna 14. maja 2013. i dostavljena je na izvršenje Prvom osnovnom sudu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: