Ubijen Motorola, lider proruskih pobunjenika u Donjecku

Vojni lider proruskih pobunjenika Arsenij Pavlov poznatiji po ratnom imenu Motorola, ubijen je eksploziji bombe u Donjecku navode lokalni zvaničnici.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.10.2016.

08:54

Ubijen Motorola, lider proruskih pobunjenika u Donjecku

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko "krši prekid vatre i objavio nam je rat", izjavio je vođa proruskih pobunjenika Aleksandar Zaharčenko.

Zgrada u kojoj se dogodila eksplozija opkoljena je vojnim kamionima i oklopnim vozilima. Oko uništenog zdanja se nalazi oko 50 naoružanih ljudi.

Pored Pavlova od 2015. ubijeno je još nekoliko vojnih lidera pobunjenika u još nerazjašnjenim okolnostima, među kojima komandant Aleksej Mozgovoj.

Pavlov je učestvovao u borbama protiv ukrajinske vojske kod aerodroma u Donjecku.

U dvogodišnjim sukobima proruskih pobunjenika i ukrajinskih vlasti na istoku Ukrajine poginulo je oko 9.300 ljudi, a više od 1,5 miliona je raseljeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: