Ne da(vi)mo BG: Vlast hoće da spreči protestni koncert

Inicijativa “Ne da(vi)mo Beograd” saopštila je da gradska vlast pokušava da spreči održavanje protestnog koncerta povodom Dana oslobođenja Beograda.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.10.2016.

13:55

Ne da(vi)mo BG: Vlast hoće da spreči protestni koncert
Foto: Tanjug

Zbog toga će u utorak 18. oktobra u 12 časova u Medija centru održati vanrednu konferenciju za medije.

“Protestni koncert je medijski najavljen i uredno prijavljen policiji i nadležnoj opštini Stari Grad dve nedelje unapred, a kako smo nezvanično saznali, pre nekoliko dana, iz Gradske uprave grada Beograda stigla je pismena direktiva kojom se nalaže da se ne dozvoli prijavljeno i medijski najavljeno održavanje događaja”, navodi se u saopštenju.

Kako navode, to nezvanično saznanje potvrđeno je i medijskim objavama putem kojih je Gradska uprava grada Beograda, “sasvim iznenada, najavila obeležavanje 20. oktobra ‘kakvo do sada Beograđani nisu videli’, između ostalog i ‘rekonstrukcijom velike bitke za Beograd na Trgu Republike’”.

Protestni koncert povodom Dana oslobođenja Beograda trebalo bi da bude održan u četvrtak 20. oktobar na Trgu republike sa početkom u 18 časova. Na koncertu će nastupiti Jarboli, Prti Bee Gee, Lira Vege, Smoke Mardeljano, Kazne za uši, Fish in oil i DJ Flip.

“Koliko god nas zabavljalo to da su se oni koji su 20. oktobar znali da obeležavaju 16. oktobra konačno setili “da je Srbija bila na strani antifašizma i da je bila na strani sila pobednica u Drugom svetskom ratu" zgroženi smo pravom prirodom ove manifestacije”.

Prema njihovim rečima, reč je o “suptilnoj opstrukciji uredno prijavljenog protestnog koncerta” koji je još jedan dokaz da ovoj vlasti smetaju pravdoljubivi građani koji brane demokratska načela”.

“Pokušaj sakrivanja, blokiranja i gušenja građanskog bunta koji negde sprovode perfidno, kao u ovom slučaju, a negde nasiljem, provokacijama i pretnjama kao u slučaju pritisaka na organizatore niza protesta koji su izveli desetine građana na ulice Beograda, može samo rezultirati novim i većim nezadovoljstvom građana. Bitka za Beograd nije farsa kakvom će je gradske vlasti prikazati, izlažući oružije da bi osujetili bunt građana. Bitka za Beograd je permanentni napor njegovih građana da on bude grad slobode, solidarnosti i jednakosti”, zaključuje se u saopštenju Inicijative “Ne(da)vimo Beograd”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: