Novi serijal Insajdera na B92: Svetsko prvenstvo u prevari

Novi serijal Insajdera “Svetsko prvenstvo u prevari” o malverzacijama u srpskom fudbalu biće emitovan ponedeljkom od 21h na B92 od 24. oktobra.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.10.2016.

11:00

Novi serijal Insajdera na B92: Svetsko prvenstvo u prevari

Koferi i koverte pune novca, luksuzni hoteli, skupoceni pokloni, bankarski računi na egzotičnim ofšor ostrvima, desetine i stotine miliona dolara dugo su skrivana slika fudbala.

Hapšenja, istrage i optužnice u Americi i Švajcarskoj razotkrivaju pravila igre u fudbalu, a to su reketiranje, podmićivanje, pranje novca uz milionske provizije i bonuse.

Posle skoro tri decenije, nedodirljivi fudbalski biznis pod udarom je istražnih organa. Prvi put videćete sveobuhvatno dokaze o onome što se dešava u najvišim fudbalskim organizacijama i kolike su zapravo razmere korupcije u ovom sportu.

U šest emisija novinari redakcije „Insajder“ otkrivaju detalje o malverzacijama prvih ljudi svetskog fudbala, ali i kako se u Srbiji biznis vredan stotine miliona evra odvija van legalnih tokova, čime su oštećeni i fudbalski klubovi. Videćete i zašto se predstavnici svake vlasti povlače pred ovim problemom.

Za najnoviji serijal „Insajdera“ govori mnogo ekskluzivnih domaćih i stranih sagovornika. Među njima je i Sep Blater, bivši predsednik FIFA protiv koga se vodi istraga ali i predstavnici švajcarskog državnog tužilaštva, kao i pojedinci koji su imali priliku da vide kako FIFA radi iznutra.

Novi serijal Insajdera na B92: „Svetsko prvenstvo u prevari“, ponedeljkom od 21h na B92.

Najnoviji serijal „Svetsko prvenstvo u prevari“ prvi je koji se u sklopu nezavisne produkcije „Insajder“ emituje na TV B92, otkako je 2015. godine Brankica Stanković odlučila da se osamostali i osnuje svoju produkcijsku kuću pod istim nazivom kao kultna emisija.

Za poslednjih 12 godina u emisiji „Insajder“ na TV B92 otkrivene su mnoge strogo čuvane tajne koje su vlasti i pojedinci pokušali da sakriju. Brojni dokazi o pljački države putem privatizacije, ustupanjem luksuznih lokacija pojedincima, zloupotrebi službenog položaja u nadležnim institucijama, korupciji u pravosuđu – otkriveni su u Insajderu.

Pored toga novinari redakcije Insajder uradili su i brojne emisije o zločinima koje su počinili pojedinci u ime države.

Politička ubistva, uloga tajnih službi, tabloida i političara u ubistvu premijera Srbije, dokazi o tome da je uništena važna dokumentacija Resora državne bezbednosti, o vezi kriminala i vlasti, fudbalska i građevinska mafija, šverc cigareta, bogaćenje i politička zaštita tajkuna samo su neke od tema kojima se bavio „Insajder“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: