Bajden: Znaće Putin kad udarimo; Peskov: Preduzećemo mere

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da "američka agresivnost raste", kao i da su pretnje sajbernapadima protiv Rusije bez presedana.

Izvor: B92

Nedelja, 16.10.2016.

10:58

Bajden: Znaće Putin kad udarimo; Peskov: Preduzećemo mere
Thinkstock

Za vreme govora je takođe istakao kako će Rusija preduzeti "nužne mere".

"Činjenica je ovo - američka nepredvidljivost i agresivnost rastu, a ovakve pretnje protiv Moskve i našeg vođstva su bez presedana jer pretnje se sada najavljuju već i na nivou potpredsednika. Imajući to u vidu, svakako, moraćemo preduzeti nužne mere da zaštitimo svoje interese", rekao je Peskov.

Pritom se osvrnuo na izjavu američkog potpredsednika Džoa Bajdena koji je u petak rekao kako SAD treba da uzvrati Rusiji udarac zbog navodnih hakerskih napada kojima Rusija, kako tvrdi Bajden i američka Vlada, želi da utiče na američke predsedničke izbore.

"Zašto već nismo poslali poruku Putinu?", upitao je voditelj intervjua s Bajdena na američkom kanalu NBC, na što je on odgovorio:

"Šaljemo poruku Putinu, imamo kapacitete za to... On će znati kada se desi. Izvešćemo to kada budemo želeli na način da to ima najveći mogući udarac", poručio je Bajden.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: