Mediji: Teroristi iz Srbije na saslušanju

U crnogorskom Specijalnom tužilaštvu počelo je saslušanje 20 državljana Srbije osumnjičenih za terorizam i stvaranje kriminalne organizacije.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 16.10.2016.

15:12

Mediji: Teroristi iz Srbije na saslušanju
Thinkstock

To navodi crnogorski sajt portalanalitika.me i dodaje da se "na čelu te grupe, prema osnovanim sumnjama, nalazi se kontroverzni Bratislav Dikić, bivši šef srpske Žandarmerije".

Direktor crnogorske policije Slavko Stojanović potvrdio je danas da je prethodne noći uhapšeno 20 osoba iz Srbije, dok se za jednim licem traga, a zbog sumnje da su na teritoriji Crne Gore počinili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i krivično delo terorizam.

Oni su, kako se sumnja, ušli u Crnu Goru i imali nameru da prvo preuzmu automatsko oružje, a potom da večeras izvrše napade na instutucije sistema, policiju i predstavnike državnih organa, ne iskučujući mogućnost napada na visoke državne zvaničnike.

Zbog interesovanja "svih medija", Stojanović je rešio da se oglasi pisanom izjavom u kojoj potvrđuje hapšenje, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore.

"Tačno je da su službenici Uprave policije, tokom prethodne noći, u saradnji sa Agencijom za nacionalnu bezbednost i uz koordinaciju i po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, a postupajući shodno operativinim i obaveštajnim podacima kojima je policija raspolagala, lišili slobode 20 lica, državljana Srbije, dok se za jednim licem, takođe državljaninom Srbije, traga", ističe se u izjavi.

Dodaje se da su ta lica osumnjičena da su na teritoriji Crne Gore počinila krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam.

Uprava policije je u vezi navedenog događaja, shodno proceduri, uputila tužilaštvu informaciju koja je planirana za javnost, kaže se u pisanoj izjavi direktora crnogorske policije.

Bivši šef Žandarmerije Bratislav Bata Dikić i još najmanje 15 osoba uhapšeno je prethodne noći u Crnoj Gori, pod sumnjom da su , kako javlja televizija PinkM, planirali da danas, tokom parlamentarnih izbora u toj zemlji, izvedu terorističke akcije, izazazovu oružane sukobe, pa čak i likvidacije.

Grupa je na osnovu dogovora sa pojedincima iz jedne političke grupacije planirala te terorističke akcije, navodi PinkM ne navodeći druge detalje.

Prema nezvaničnim informacijama te televizije, na čelu grupe, koja je sa sobom u Crnu Goru unela i veliku količinu oružja i eksploziva, nalazi se bivši smenjeni šef Žandarmerije iz Srbije Bratislav Bata Dikić, preneo je sajt Pinka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: