"EU nema šta da kaže za Trepču. Poštujem Nikolića, ali..."

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je za “Večernje novosti“ da poštuje stavove predsednika Srbije Tomislava Nikolića, ali i da ima “nešto blaži pristup“.

Izvor: B92

Nedelja, 16.10.2016.

12:24

Tanjug

Na pitanje da li ga je neko iz Evropske unije kontaktirao povodom spora oko Trepče, odgovorio je negativno.

“Razumem ih. Nemaju šta da mi kažu“, rekao je Vučić.

Upitan kako gleda na poruke predsednika Srbije Tomislava Nikolića da bi Brisel trebalo jasno da nam kaže da li moramo da se odreknemo Kosova da bismo ušli u Evropsku uniju, kaže da je to pitanje taktike.

“Predsednika poštujem, ali za nas je važno da budemo na evropskom putu, da sebe menjamo i uvodimo principe. Na kraju, da li ćemo biti u EU uvek je odluka na nama i danas i za dve i za tri godine. Imam nešto blaži pristup, ali uvek poštujem reči gospodina Nikolića“, istakao je Vučić.

Odnos sa Moskvom se često nameće kao prepreka za bolju poziciju Srbije u odnosima sa EU, a na šta Vučić kaže da “nas iz Evripe ne pitanju kada oni sa Rusijom ugovaraju ’Severni tok 2’“.

“Oni imaju pravo na njega, a mi nemamo pravo na ’Južni tok’. Sve vreme radim za našu zemlju i to je jedina svetinja i jedina ljubav. Mi smo nezavisna zemlja. Dakle, jesmo na evropskom putu, imamo dobre odnose sa Rusijom i nećemo joj uvoditi sankcije. Narod može da izabere nekog drugog i neku drugu stranu i to je legitimno. Ja ću da izaberem srpsku stranu, a to nikome ne odgovara i zato nas napadaju sa svih strana“, rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: