Rusi pucali na severnokorejski ribarski brod, ima mrtvih

Ruska obalska straža otvorila je paljbu na ribarski brod Severne Koreje, pošto je posada tog broda nije pristala da se izvrši pretres.

Izvor: B92

Subota, 15.10.2016.

18:51

Rusi pucali na severnokorejski ribarski brod, ima mrtvih
Foto: Gettyimages

Kako prenosi "Raša tudej", u incidentu je ubijen jedan severnokorejski ribolovac.

Povređen je i jedan ruski oficir i još osam članova severnokorejske posade.

Kako je saopštila Federalna služba bezbednosti, posada ribarskog broda se opirala, te je obalska straža bila primorana na otvori vatru.

Incident se dogodio kada je ribarski brod uplovio u ruske teritorijalne vode u Japanskom moru, a graničari su zaplenili brod i pronašli “nezakonitno stečene vodene bioresurse“.

Članovi posade su, kako navodi FSB, pokušali da otmu oružje od pripadnika ruske straže, nakon čega je otvorena paljba i tom prilikom je povređen ruski oficir

“U toku pretrage, ruska obalska straža je naišla na brod koji je ilegalno uzimao bio resurse. Posada se ponašala agresivno odbijajući da sarađuju“, saopštio je FSB.

U saopštenju se dodaje i da je o incidentu obavešten konzulat Severne Koreje u Vladivostoku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: