KiM: Ponovo opljačkani objekti Srba povratnika

U selu Novake, nadomak Prizrena, obijena su tri objekta Srba povratnika i tom prilikom je ukradena hrana, stvari za pokućanstvo i kućna hemija.

Izvor: B92

Petak, 14.10.2016.

11:55

Default images
Getty Images

Ministarstvo za zajednice i povratak ocenjuje da je sinoćni incident u selu Novake poruka povratnicima da i dalje neko želi da ih spreči u nameri da ostanu i opstanu u mestima u kojima su se vratili i traži od nadležnih organa da odmah rasvetle slučaj.

Jer, kako se navodi, jedino tako se šalje poruka svima koji ovakve incidente i čine da će biti sankcionisani i kažnjeni za učinjena nedela.

"I pored svih napora koje kao ministarstvo ulažemo da preko institucija poboljšamo status Srba povratnika u selu Novake u Osojanu, Klini... i svim sredinama gde oni žive, ovakve stvari u velikoj meri zabrinjavaju. Ukoliko se ne stane na put incidentima bilo koje vrste koji su usmereni ka srpskom narodu na Kosovu bojimo se da će Srba biti sve manje", navode iz tog resora.

Prema informacijama koje je Ministarstvo za zajednice i povratak dobilo od Spase Andrića, čiji je objekat takođe obijen, uviđaj je u toku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: