Blic:Osnovci širili nage fotografije drugarica na Fejsbuku

Šest tinejdžera iz Valjeva osuđeno je na vaspitnu meru pojačanog nadzora roditelja jer su nage fotografije tri devojčice širili putem Fejsbuka, piše "Blic".

Izvor: B92

Petak, 14.10.2016.

19:38

Blic:Osnovci širili nage fotografije drugarica na Fejsbuku
Foto: GettyImages

Kako navode, dečaci su nedeljama u osnovnim školama pričali o pojavi eksplicitnih fotografija svojih drugarica koje su se širile društvenom mrežom.

Sve se završilo tako što je jedna od devojčica, inače rođena 2002. godine, poverila svojoj majci pa je slučaj stigao do Centra za socijalni rad, policije i suda.

S obzirom na to da su svi akteri maloletnici, proces je bio zatvoren za javnost, ali "Blic" javlja da je Viši sud za maloletnike pojačani nadzor roditelja izrekao za D.A., A.M., A.Đ., M.O. i O.V. za krivično delo neovlašćenog objavljivanja tuđeg spisa, portreta i snimka iz člana 145. Krivičnog zakona, dok je ista vaspitna mera izrečena i za L.A. zbog krivičnog dela prinude.

Oni navode da su svi dečaci, izuzev jednog rođenog 1999. godine, stari 15 godina i da sada učenici prvog razreda srednje škole.

Oštećene devojčice su njihove vršnjakinje, a najmlađa je osmi razred osnovne.

"Počelo je tako što je L.A. na četu Fejsbuka kontaktirao najmlađu devojčicu, tvrdeći da poseduje obnaženu fotografiju njene majke i da će je objaviti ukoliko se i ona sama ne slika bez odeće i ne pošalje mu svoje fotografije. Devojčica se uplašila pretnje, fotografisala se obnažena i poslala mu najpre jednu, a posle ponovljene pretnje još pet slika sa intimnim delovima tela bez odeće, koje je L.A. putem Fejsbuka poslao D.P., A.Đ. i A.M. koji je te slike poslao još četvorici drugova, a A.Đ. ih je pokazivao čak i jednoj drugarici", ispričao je sadržaj presude izvor "Blica" iz pravosuđa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: