Radulović: Zvonce Gojkovićeve – znak za većinu da glasa

Šef poslanika Dosta je bilo Saša Radulović kaže da je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković zvoncem navodila poslanike većine kako i kada treba da glasaju.

Izvor: B92

Petak, 14.10.2016.

13:28

Radulović: Zvonce Gojkovićeve – znak za većinu da glasa
Tanjug

Radulović je novinarima u skupštini rekao da je Gojković, kada vladajuća većina treba da glasa, uključivala zvonce i istakao da to predstavlja veliko ponižavanje poslanika i institucije parlamenta.

"Mislim da smo dotakli novo dno u skupštini ovo je jedno veliki ponižavanje poslanika i institucije skupštine. Vladajuća većina tj. pojedini poslanici ne znaju kako i kada da glasaju, tako da predsednik skupštine kada vladajuća većina treba da glasa za pre samog glasanja uključi zvonce, to svi čuju i glasaju za, a kada se zvonce ne čuje onda ne glasaju uopšte", rekao je Radulović.

On je kazao da se, pored toga, može videti i da predsednica skupštine ili potpredsednici SNS kada vode skupštinu, kao i šef poslaničke grupe SNS, stalno gledaju u mobilni telefon kao da tim putem od nekoga dobijaju instrukcije i naloge šta da rade.

"Gledali smo predsednicu skupštine i kako daje naloge kamermanima kako da promene krupne kadrove, recimo kad slikaju poslanike Dosta je bilo. Ovo je neverovatno šta se dešava u Skupštini Srbije i ispod svakog nivoa", ocenio je Radulović.

Prema njegovim rečima, danas je tokom glasanja poslanik Marjan Rističević slikao poslanike Dosta je bilo pa su nakon toga i oni slikali njega.

U Skupštini su danas izabrana dva člana REM-a od šest predloženih kandidata i usvojeno jedno tumačenje člana zakona o Železari Smederevo i izmene sporazuma o zajmu Srbije od Azerbejdžana za izgradnju deonice autoputa Ljig-Preljina.

Glasanje je proteklo uz aplauz i povike dela opozicije zbog zvonceta kojim se, kako tvrde, sugerisalo vladajućoj većini kako da glasaju.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković tražila je od poslanika da se smire i ne aplaudiraju, da ne fotografišu jedni druge i da ne remete glasanje.

Optužbe o signaliziranju zvoncem kada se treba glasati, poslanici pojedinih opozicionih stranka i ranije su iznosili, a predstavnici vladajuće Srpske napredne stranke su ih demantovali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: