Rama: Kosovo je država... Imam divan odnos sa Vučićem

Srbija mora da prizna da je Kosovo nezavisna država, izjavio je albanski premijer Edi Rama za agenciju Frans pres u Beogradu, gde je u zvaničnoj poseti.

Izvor: Beta

Petak, 14.10.2016.

07:27

Rama: Kosovo je država... Imam divan odnos sa Vučićem
Tanjug

Rama je ocenio da se oni koji odbijaju da priznaju kosovsku nezavisnost "i dalje vezuju za fantoma".

"To je završena stvar. Kosovo je država koju su priznale najmoćnije zemlje sveta, kosovski narod je to izabrao", rekao je Rama koji se sastao sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, navodi AFP.

Agencija Frans pres podseća da je sličan Ramin stav tokom prve posete Srbiji pre dve godine doveo do nesuglasica sa Vučićem, koji je to tada ocenio kao "provokaciju" i kao nameru da "ponizi Srbiju u Beogradu".

"Reakcija od pre dve godine bila je neverovatna, a danas imamo otvorenu debatu", kazao je albanski premijer.

On je takođe naveo da sa Vučićem sada ima "divan odnos".

"Na neki način, on je načinio korake koje se mnogi nisu usuđivali ni da zamisle", rekao je Rama koji je u Beogradu večeras predstavo prevod na srpski svoje najnovijeg prevod "Kurban" (Žrtvovanje), u kojem piše o Albaniji i svojoj političkoj karijeri.

"Vučić mi je tražio primerak sa posvetom i ja ću mu ga dati", dodao je Rama.

Rama je ponovio da ostaje pri stavu da "Srbija, za svoje dobro, mora priznati Kosovo", iako je, kako je naveo, "za Vučića to i dalje tabu".

AFP navodi da je premijer Srbije u intervjuu za Frans pres 14. septembra takođe pohvalio svoj odnos sa Ramom, ocenivši da "obojica razumeju interese svojih naroda".

Vučić je danas u saopštenju ponovio da "razvoj odnosa dveju zemalja doprinosi stabilnosti u regionu", zaključuje AFP, dodajući da se Rama i Vučić sutra ponovo sastaju u Nišu, na "konferenciji donosilaca odluka u privredi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: