Putin i Erdogan o zajedničkom sistemu odbrane

Ruski i turski predsednici Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan su razgovarali o mogućem formiranju zajedničkog sistema protivraketne odbrane.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 13.10.2016.

23:08

Putin i Erdogan o zajedničkom sistemu odbrane
Foto: Tanjug

Detalji saradnje po tom pitanju će se u budućem periodu definisati, izjavio je portparol turskog predsednika Ibrahim Kalin.

Kako je rekao, pitanje formiranja sistema protivraketne odbrane dalekog dometa je bila tema pregovora i ranije, kada je bilo reči o nabavci komponenata iz Kine, te je tada Ankara bila spremna da sedne za pregovarački sto i postigne saglasnost u skladu sa nacionalnim interesima Turske, prenosi Sputnjik.

Šefovi država su o tom pitanju razgovarali u opštim crtama, a dalje je na resornim organima da to definišu“, rekao je Kalin, prenosi agencija „Anadolija“.

On je ocenio da Turska pozitivno gleda na perspektivu saradnje sa Rusijom kada je reč o vojnoj industriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: