"Mogući neredi i eskalacija nasilja na dan izbora"

Direktor Uprave policije Crne Gore Slavko Stojanović izjavio je da tokom parlamentarnih izbora u nedelju može doći do nereda i eventualno eskalacije nasilja.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.10.2016.

18:25

Thinkstock

Stojanovič je posle sastanka s vrhom policije u saopštenju naveo da policija ima operativna saznanja o mogućem izazivanju nereda i njihovoj eskalaciji i rekao da će policija "imati efikasan i energičan odgovor shodno policijskim ovlašćenjima".

Čelnici policije su na sastanku rekli da je aktuelna bezbednosna situacija "stabilna".

U Crnoj Gori se u nedelju održavaju redovni parlamentarni izbori, kao i lokalni izbori u nekoliko gradova.

Opozicioni Demokratski front (DF) nagoveštavao je tokom kampanje da će izborni rezultat čekati ispred Skupštine u Podgorici, ali ovaj opozicioni savez do sada nije doneo konačnu odluku o tome, rečeno je agenciji Beta u Frontu.

DF je juče specijalnom tužiocu dostavio pismo kojim ga upozorava kako navodno aktivisti vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) planiraju u izbornoj noći da "izazovu haos" za koji bi optužili Front.

Kampanja traje do sutra u ponoć, kada počinje izborna tišina za nedeljno glasanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: