DSS podržao Demokratski front pred izbore u CG

Demokratska stranka Srbije podržala je Demokratski front u Crnoj Gori i ocenila da je svim tamošnjim građanima u interesu da se aktuelna vlast promeni.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.10.2016.

13:02

DSS podržao Demokratski front pred izbore u CG

Kako navode, vreme je za drugačiju i bolju Crnu Goru.

"Crna Gora će 16. oktobra odlučiti kojim putem želi da ide u budućnost. Da li putem kojim je išla u prethodnih 27 godina ili putem slobode, demokratije, pravde. Građani Crne Gore će odlučiti da li će da podrže vlast koja je uvodi u NATO, protivno većinskoj volji i bez referendumskog izjašnjavanja, vlast koja će sutra da žrtvuje crnogorske vojnike u odbrani tuđih interesa u Libiji, Siriji, Iraku i ko zna gde drugde", navodi se u saopštenju.

DSS je ocenila da će se na izborima odlučivati i da li građani podržavaju vlast koja je izdala Srbiju, priznajući nezavisnost "lažne države Kosovo".

"Odlučiće da li će u Crnoj Gori i dalje imati vlast oni koji uništavajući ćirilicu, a promovišući latinicu, govore da im je Sekula Drljević miliji od Njegoša", dodaje se.

Ta stranka je ocenila da većinska Srbija voli Crnu Goru i želi najbolje odnose sa tom zemljom.

"Verujemo da na Balkanu nemamo nikoga bližeg. Ali verujemo da su bratski odnosi mogući samo ako vlast u Crnoj Gori prekine da vređa Srbiju, povuče priznanje lažne države na njenoj teritoriji, prestane da proganja srpsko pismo, srpsku crkvu, sve one koji se osećaju Srbima. Od sadašnje, pokazalo se, to ne može da se očekuje", navodi se u saopštenju DSS-a.

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori biće održani u nedelju, 16. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: