Kotor: Drugi čovek policije sarađivao sa narko klanom

Pomoćnik komandira kotorske policije Zlatko Samardžić pušten je na slobodu nakon što je tužiocima priznao saradnju sa narko klanom.

Izvor: Beta

Četvrtak, 13.10.2016.

09:24

Default images
Foto: Thinkstock

On je članovima jednog od zaraćenih kotorskih narko klanova odavao poverljive službene informacije, objavila je podgorička štampa.

Prema pisanju "Vijesti", pomoćnik komandira policije u Kotoru je tužiocima ispričao kada i kako je postao član "kavačkog klana" i koje je informacije odao vođama tog klana.

Navodno, on je "kavčanima" javljao kada policija kreće u pretres njihovih stanova, upozoravao ih da se čuvaju ili beže ukoliko je postojala mogućnost da budu privedeni, zbog čega su oni uvek bili korak ispred organa gonjenja.

Izvor iz istrage kazao je da se pomoćnik komandira "upleo" u kavački klan zbog prijateljskih odnosa sa sestrom jednog od vođa te kriminalne grupe.

Kotor je u poslednje vreme mesto obračuna članova dva kotorska narko klana. Samardžić je uhapšen septembra ove godine posle bombaškog napada u Kotoru u kome su ubijena dva mladića od kojih je jedan pripadao jednom od zaraćenih klanova.

Zajedno sa njim uhapšeno je još osam osoba navodno povezanih sa narko klanovima, a pravosudni organi tragaju za još sedam.

Prema pisanju podgoričkog dnevnika, tužilaštvo je ponudilo sporazum o priznanju krivice i ostalim uhapšenim u septembarskoj akciji policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: