"Vučić i Rama da budu šampioni saradnje u regionu"

Predsednica Fonda za političku izuzetnost Sonja Liht izjavila je da Aleksandar Vučić i Edi Rama treba da budu šampioni nove etape regionalne saradnje.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.10.2016.

09:34

Foto: Tanjug

Ona je otvorila šesti Beogradski bezbednosni forum uz poruku da se region zapadnog Balkana ponovo suočava sa velikim izazovima.

"Region se suočava ponovo sa velikim teškoćama, geopolitičkim izazovima i u velikoj meri je prepušten sam sebi, što može biti prokletstvo, ali i nova šansa. Premijeri Vučić i Rama treba da budu šampioni te nove stranice, nove etape regionalne saradnje", rekla je Liht.

Prema njenim rečima, ti izazovi zahtevaju nove, kreativne ideje, ali i hrabrost celog društva, pre svega lidera.

Ona je podsetila da je region pre pet godina bio pun nade kada je reč o evroatlantskim integracijama, ali da se taj proces u međuvremenu suočio sa brojnim izazovima.

Usporavanje evropskih integracija i stvaranje sumnji prema Evropi generiše nove krize, rekla je ona, navodeći migrantsku krizu kao primer.

Upravo ta kriza pokazala je Bliskom istoku i Evropi da im je Balkan mnogo bliži nego što je iko mislio, rekla je Liht, naglašavajući da svi moraju biti za istim stolom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: