Duraković: Žaliću se i tražiti novo glasanje

Bošnjački kandidat za načelnika Srebrenice Ćamil Duraković rekao je nakon objavljivanja rezultata ponovljenog glasanja da će se žaliti i tražiti novo glasanje.

Izvor: B92

Utorak, 11.10.2016.

21:03

Duraković: Žaliću se i tražiti novo glasanje

Centralna izborna komisija BiH završila je ponovljeno brojanje glasova sa pet navodno spornih biračkih mesta u Srebrenici, nakon čega je gotovo izvesno da će novi načelnik Srebrenice biti nezavisni kandidat Mladen Grujičić, koga su podržale sve srpske stranke.

Duraković kaže kako ti rezultati nisu konačni te da prema njegovim informacijama treba da stignu još i glasovi u odsustvu i putem pošte koji nisu prikazani na stranici Centralne izborne komisije, preneo je "Avaz".

On je rekao da čeka konačne rezultate CIK-a i tek onda će moći da govori o konačnom ishodu izbora.

Duraković je najavio da će uložiti žalbu i u skladu sa zakonom i tražiti ponavljanje izbora u Srebrenici.

Nakon što su obrađena sva redovna biračka mesta i određeni deo glasova koji su stigli poštom, Grujičić ima 4.553 glasa, a aktueni gradonačelnik Chamil Duraković 2.567 glasova.

Ostalo je još prebrojavanje određenog broja glasova koji su stigli poštom i glasova u odsustvu.

"Matematika je pokazala da sam ja u prednosti koja se ne može stići. Očekujem još određeni broj glasova poštom, otprilike 200, a kada su u pitanju glasovi u odsustvu mislim da tu neću imati nijedan glas", kazao je ranije Grujičić za Klix.ba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: