"DS pokušala da nanese štetu Srbiji u Strazburu"

Potvrđivanjem akreditiva delegaciji Skupštine Srbije u PSSE stavljena je tačka "na sraman pokušaj nanošenja štete Srbiji", kaže Marija Obradović.

Izvor: B92

Utorak, 11.10.2016.

15:25

Foto: Tanjug, arhiva

Potpredsednica GO SNS i članica kaže da su štetu u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope želeli da nanesu "pojedinci iz Demokratske stranke", zarad ličnih interesa.

U izjavi Tanjugu Obradovićeva tvrdi da je poslanica DS Nataša Vučković, koja je bila članica srpske delegacije ranije, zloupotrebila lične kontakte u sekretarijatu Socijalističke grupe i PSSE.

Obradovićeva navodi da je poslanica DS izrazila nezadovoljstvo zbog činjenice da nije više članica delegacije, a da je prećutala da je Demokratska stranka glasala za aktuelni sastav delegacije.

"Njene tvrdnje da se ona lično nije žalila, već da je Socijalistička grupa u PS SE samoinicijativno pokrenula proveru ravnopravne političke zastupljenosti, apsurdne su", tvrdi Obradovićeva, jer, kako kaže, to nije praksa u Strazburu, osim ukoliko neko od zainteresovanih strana ne uputi žalbu.

Ostaje nejasno, dodaje Obradovićeva, ko je u Strazburu inicirao debatu o srpskim akreditivima, imajući u vidu da se na današnjem sastanku nije pojavio niko iz Socijalističke grupe da brani inicijativu.

Lideri ostale četiri grupe u PS SE, inače, prema rečima Obradovićeve, podržali su potvrdivanje akreditiva poslanicima iz Srbije i uputili izvinjenje zbog neprijatnosti kojima su bezrazložno bili izloženi i članovi delegacije i država Srbija.

Obradovićeva zbog toga pita: "Kome je u interesu da srpskoj delegaciji osporava mandate i onemogućava rad u ovoj instituciji u trenutku dok ulažemo maksimalne napore da predstavnicima Skupštine Kosova onemogućimo nezakonito učešće u plenarnom radu Skupštine Saveta Evrope i istovremeno se borimo sa jakim lobističkim grupama koje zastupaju interese albanske strane?"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: