Ko su četiri žene koje je Tramp izveo pred novinare?

Donald Tramp je uoči debate sa Hilari Klinton sazvao konferenciju za novinare na kojoj je nekoliko žena teško optužilo Bila Klintona.

Izvor: index.hr

Ponedeljak, 10.10.2016.

10:25

Ko su četiri žene koje je Tramp izveo pred novinare?
Foto: Gettyimages

On je kako je rekao, izveo “nekoliko hrabrih žena“, među kojima je bila i Huanita Brodrik iz Arkanzasa koja je optužila Bila Klintona za silovanje 1978. godine.

Ona je navela kako je Tramp možda rekao nekoliko loših reči.

“Ali Bil Klinton me je silovao, a Hilari Klinton mi je pretila. Mislim da se to ne može uporediti“, rekla je ona.

Te optužbe Brodrik je prvi put iznela pre 17 godina, kada je ispričala kako ju je Bil Klinton silovao tokom sastanka održanom u Litl Roku u Arkanzasu. Protiv Klintona je pokrenula tužbu koja je odbačena 2001. godine, a službena optužnica za taj slučaj nikada nije podignuta.

Na Trampovoj konferenciji bila je i Keti Šelton, koju je kada je imala 12 godina silovao čovek kojeg je Hilari Klinton navodno branila na sudu. Šelton je demokratsku kandidatkinju za predsednika SAD optužila da ju je prikazala kao neuravnoteženo dete.

“Kada sam imala 12 godina Hilari me je podvrgla nečemu što nijedno dete ne bi trebalo da doživi. Sada kaže da se zalaže da prava žena i dece. Kada su je prošle godine pitali o mom slučaju, rekla je kako je klijenta morala braniti bez obzira na to da li je kriv ili ne“, rekla je ona.

“Nije me briga ako je Tramp rekao odvratne stvari. Briga me što je Hilari Klinton lagala i rugala mi se braneći čoveka koji me je silovao“, dodala je ona.

Pola Džouns je nagodbom dobila 800 hiljada dolara nakon što je Bila Klintona optužila za seksualno uznemiravanje, a na konferenciji je izrazila podršku Trampu.

“Mislim da bi i svi ostali trebalo da glasaju za njega. On je dobra osoba. Nije ono što drugi govore da jeste, za razliku od Hilari“, rekla je Džouns.

Ketlin Vili takođe je optužila Bila Klintona za seksualni napad i podržala Trampa.

Republikanski kandidat Donald Trump izazvao je veliki potres svojim vulgarnim izjavama o ženama. On je u drugoj predsedničkoj debati rekao da se radilo samo o "muškim pričama iz svlačionice"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: