Stojanović: Možda napustimo kosovsku vladu

Potpredsednik kosovske vlade Branimir Stojanović izneo je mogućnost da predstavnici Srba napuste kosovsku vladu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.10.2016.

23:02

Stojanović: Možda napustimo kosovsku vladu

On je rekao da će nakon konsultacija sa predstavnicima međunarodne zajednice i njihovog stava, odlučiti da li će predstavnici Srpske liste ostati u kosovskim institucijama.

"Ukoliko ne bude realnog rešenja videćemo da li ćemo učestvovati u svemu što oslikava samo interese Albanaca, a nije u našem interesu. U suprotnom napustićemo Vladu i Skupštinu", rekao je Stojanović za RTS.

Prema njegovim rečima, ukoliko odluka o prisvajanju Trepče ostane na snazi, kosovski Albanci će izgubiti legitimitet da govore o ljudskim pravima, demokratiji, a izgubiće i značajnu grupu poslanika, koja im je potrebna za mnoge odluke.

"Slika koju pokušavaju da stvore - da poštuju ljudska prava, prava nacionalnih manjina, neće više važiti, jer je sada jasno da se ovakvim odlukama negira pravo Srba da odlučuju o sopstvenoj sudbini i pitanjima koja su od interesa za srpski narod", ocenio je Stojanović.

On je dodao i da je odluka o Trepči politička, jer se vodilo računa samo o tome koliko će aplauza Albanaca to izmamiti, a ne i o konsekvencama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: