Živković: Vučić da podnese ostavku zbog Trepče

Predsednik Nove stranke Zoran Živković ocenio je da bi odgovoran čin bio da premijer Aleksandar Vučić podnese ostavku nakon usvajanja Zakona o Trepči.

Izvor: Beta

Subota, 08.10.2016.

16:57

Živković: Vučić da podnese ostavku zbog Trepče
Foto: Tanjug

"Sve je to potpisao Aleksandar Vučić u Briselu. Odgovoran čin je da da ostavku, a ne da nas svojim lutkama ubeđuje da je to svetska zavera protiv Srbije", rekao je Živković novinarima u Beogradu.

Poslanici u Skupštini Kosova usvojili su Zakon o Trepči, kojim taj rudarsko-metalurški kombinat postaje akcionarsko društvo u kojem Vlada Kosova ima 80 odsto akcija, dok 20 odsto pripada radnicima i drugim akcionarima.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić kaže da će predložiti Vladi Srbije da zatraži hitnu sednicu SB UN o otimanju srpske imovine i kršenju rezolucije 1244.

"Ako o tome ne žele da razgovaraju u Briselu, moraće da se razgovara u UN", rekao je Đurić.

"Trepča je temelj našeg postojanja na Kosovu i Metohiji, poručio je direktor Kancelarije za KiM i istakao da je odluka privremenih institucija u Prištini o konfiskaciji Trepče" nevažeća za Vladu Republike Srbije.

Pitanje je da li Srbija može da zaštiti svoju imovinu na KiM kroz vanrednu sednicu saveta SB UN, izjavio je na to ministar inostranih poslova Ivica Dačić.

"Na predsedničkim mora zajednički kandidat"

Živković je dodao da "proevropska i prodemokratska opozicija" mora na predstojeće predsedničke izbore da izađe sa zajedničkim kandidatom.

"To je naša obaveza. Predsednički izbori su prilika da se Srbija ponovo vrati na pravi put. Sve velike promene počinjale su promenom presednika, a sve naše razlike ne bi trebalo da budu tolike da nas spreče da to odradimo", rekao je Živković novinarima u Beogradu.

O boravku Vlade Srbije i premijera Aleksandra Vučića u Nišu, Živković je kazao da je potpuno nepristojno vređati građane tako što će im reći da dolaze u Niš da bi im bili bliži.

"Mislim da je to pokušaj da se ona serija Monti Pajton oživi na srpskom nivou i to će biti tragikomičan događaj", rekao je on.

Tokom boravka Vlade Srbije u Nišu će biti održan niz foruma, biće prijema građana i delegacija. Između ostalih premijer će primiti i predstavnike radnika kojima nisu isplaćene zarade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: