Majke Srebrenice: Tražimo da načelnik bude Bošnjak

U, kako ocenjuje agencija Tanjug, ujdurmu oko prebrojavanja glasačkih listića u Srebrenici uljučila se i organizacija Majke Srebrenice.

Izvor: Tanjug

Sreda, 05.10.2016.

14:14

Default images

One su poručile da su ogorčene zbog "upada" policije RS u zgradu Opštine, gde se nalazi izborni materijal.

Iako su iz Centra javne bezbednosti Bijeljina potvrdili da su pripadnici u zgradi Opštine Srebrenica da bi čuvali izborni materijal, jer se dogodilo da su se delovi izbornog materijala nalazili na ulici, predsednica tog udruženja Hatidža Mehmedović smatra da to nije u redu jer je, kako kaže, policija RS ta koja je "počinila najveća zlodela".

"Policija tog entiteta je počinila najveća zlodela. Policija je bila direktan učesnik u genocidu i imaju krvave ruke do lakata. Ovo što danas rade je pokazatelj onoga što su radili devedesetih godina", kaže Mehmedović i dodaje:

"Ne znam samo kako je međunarodna zajednica dopustila da Srebrenica, nakon svega, ostane poligon za političko potkusurivanje. Neka im je na čast! Dali su nas na klanje 90-tih, a danas nas muče. Neka ih je sram!".

Ona je, uprkos pozivu aktuelnog načelnika Ćamila Durakovića na smirivanje tenzija, zapitala i mora li po svaku cenu u Srebrenici da pobedi srpski kandidat Mladen Grjujičić, koga opisuje kao predstanika onih za koje kaže da su Bošnjake "zavili u crno".

"Tražimo da načelnik bude iz naroda koji je najgore prošao. Načelnik Srebrenice mora biti načelnik onim nišanima u Potočarima. Mi još uvek čekamo glasove iz inostranstva i nadamo se da će naši ljudi pomoći da se ne desi najgore", dodala je Hatidža Mehmedović za sarajevski portal Avaz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: